Telephone210 99 36 378
search
Αγαπημένα 0
Το καλάθι μου € 0,00
Αρχική

Συμβουλές

 

Πληροφορίες Πλυσίματος

Για μεγαλύτερη προστασία από την φθορά, αλλά και για να μένουν τα λευκά είδη μας πάντα σαν καινούρια σας συνιστούμε να ακολουθείτε τις παρακάτω οδηγίες πλυσίματος.

ΣΕΝΤΟΝΙΑ & ΠΑΠΛΩΜΑΤΟΘΗΚΕΣ

1) Πλύσιμο στους 40ο C στο πλυντήριο.

2) Σιδερό σε θερμοκρασία μεγίστη 150ο C.

3) Στεγνωτήριο σε μεσαία θερμοκρασία εάν χρησιμοποιείται.

4) Όχι χλώριο και δεν χρησιμοποιούμε λευκαντικά.

Κουβερλί βαμβακοσατέν & βαμβακερά:

1) Πλύσιμο στους 30ο C στο πλυντήριο.

2) Σιδερό σε μεγίστη θερμοκρασία 110ο C.

3) Αποφεύγουμε το στεγνωτήριο.

4) Όχι χλώριο.

5) Όχι στεγνό καθάρισμα και δεν χρησιμοποιούμε λευκαντικά.

ΚΟΥΒΕΡΛΙ MICROFIBER

1) Πλύσιμο στους 40ο C στο πλυντήριο.

2) Δεν χρειάζεται σίδερο.

 

3) Στεγνωτήριο εάν χρησιμοποιούμε σε μεσαία θερμοκρασία

4) Όχι χλώριο και δεν χρησιμοποιούμε λευκαντικά.

5) Όχι στεγνό καθάρισμα.

KOYBEΡΤΕΣ & ΚΟΥΒΕΡΛΙ

1) Πλύσιμο στους 40ο C στο πλυντήριο.

2) Σίδερο σε θερμοκρασία 110ο C.

3) Στεγνωτήριο εάν χρησιμοποιούμε σε μεσαία θερμοκρασία

4) Όχι χλώριο και λευκαντικά.

ΠΕΤΣΕΤΕΣ

1) Πλύσιμο στους 40ο C στο πλυντήριο.

2) Σίδερο σε θερμοκρασία 150ο C.

3) Στεγνωτήριο σε μεσαία θερμοκρασία

4) Όχι χλώριο και λευκαντικά.

ΜΠΟΥΡΝΟΥΖΙΑ

1) Πλύσιμο στους 40ο C στο πλυντήριο.

2) Σίδερο σε θερμοκρασία 150ο C.

3) Στεγνωτήριο σε μεσαία θερμοκρασία

4) Όχι χλώριο και λευκαντικά.

5) Όχι στεγνό καθάρισμα.

ΤΑΠΕΤΑ ΜΠΑΝΙΟΥ

1) Πλύσιμο στους 30ο C στο πλυντήριο.

2) Στεγνό καθάρισμα.

3) Στεγνωτήριο σε μεσαία θερμοκρασία

4) Όχι χλώριο.

 

Πληροφορίες υλικών εσωτερικής γέμισης Μαξιλαριών - Παπλωμάτων - Κουβερλί

Microfiber: Οι μικροΐνες είναι πολύ λεπτές τεχνητά δημιουργημένες ίνες, συνήθως από πολυεστέρα ή πολυαμιδίου. Αν τις συγκρίνουμε με την ίνα του μεταξιού είναι 2 φορές πιο λεπτές, 3 φορές από την ίνα του βαμβακιού, 8 φορές από το μαλλί και 100 φορές πιο λεπτές από την ανθρώπινη τρίχα. Τα προϊόντα που παράγονται από μικροΐνες είναι απίστευτα απαλά στο άγγιγμα και πολύ ελαφριά. Τι σημαίνει αυτό για ένα πάπλωμα; Είναι πολύ ελαφρύ σαν πούπουλο, μαλακό, γι’ αυτό και αγκαλιάζει το σώμα και ζεστό. Είναι εύκολο στη χρήση γιατί πλένεται στο πλυντήριο και για όσους έχουν αλλεργία στα πούπουλα είναι το ιδανικό πάπλωμα.

Hollowfiber: Συνθετικές ίνες οι οποίες είναι κενές στο εσωτερικό τους. Μοιάζουν με σωλήνες. Είναι πολύ ελαφριές και αφράτες και διατηρούν τον όγκο του υλικού.

Dupont Hollowfibers: Hollowfiber ίνες της εταιρείας Dupont.

ΜΑΞΙΛΑΡΙΑ

Επιλογή - Συντήρηση - Ανανέωση του μαξιλαριού

Το kalogioyhome.gr σας συνιστά να πλένετε τα μαξιλάρια σας τακτικά για να τους εξασφαλίζετε τέλεια υγιεινή. Τα μαξιλάρια πρέπει να ανανεώνονται κάθε 3 χρόνια περίπου. Αν η θήκη είναι κιτρινισμένη, αν το μαξιλάρι παραμένει επίπεδο όταν σηκώνετε το κεφάλι και είναι εσωτερικά ανομοιόμορφο τότε χρειάζεται αλλαγή. Θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι ένας ξεκούραστος ύπνος μας βοηθάει να αποδώσουμε στο υπόλοιπο της ημέρας. Πολλές έρευνες για τους αυχενικούς πόνους έχουν δείξει ότι η σωστή επιλογή μαξιλαριού είναι πιο σημαντική και από την επιλογή στρώματος. Κάποιος που κοιμάται ανάσκελα ή μπρούμυτα χρειάζεται να χρησιμοποιεί ένα χαμηλό και μαλακό μαξιλάρι ή μέτριο, ενώ κάποιος που κοιμάται στο πλάι να χρησιμοποιεί πιο ψηλό ή πιο σκληρό μαξιλάρι. Η χρήση άλλου μαξιλαριού από αυτό που χρειάζεται ο καθένας μπορεί να οδηγήσει σε αυχενικούς πόνους και κατά συνέπεια πονοκεφάλους λόγω της πίεσης που ασκείται στη σπονδυλική στήλη.

ΠΕΤΣΕΤΕΣ

Έξυπνες συμβουλές για μαλακές πετσέτες

Σε ποιον δεν αρέσει να βγαίνει από το μπάνιο και να τυλίγεται σε φρέσκες, μυρωδάτες, μαλακές πετσέτες; Και αυτό ισχύει φυσικά τόσο για το μπάνιο στο σπίτι, όσο και στην παραλία. Για να το καταφέρεις αυτό, υπάρχουν μερικοί βασικοί κανόνες που πρέπει να ακολουθήσεις, έτσι ώστε τα πλυσίματα να μην χαλάσουν την όμορφη αίσθηση που ζητάς.

1. Η αρχή, το ήμισυ του παντός. Βασική προϋπόθεση για να διατηρηθεί η ποιότητα μιας πετσέτας όσο το δυνατόν περισσότερο καιρό, θα πρέπει να είναι καλή από την αρχή της. Για τον λόγο αυτό, φρόντισε να αγοράζεις καλή ποιότητα για να έχει μεγαλύτερη διάρκεια. Πληροφοριακά, το αιγυπτιακό βαμβάκι που έχει μακρύτερη κλωστή, είναι πάντα πιο μαλακό και πιο απορροφητικό. Έτσι, ακόμη και ύστερα από πολλά πλυσίματα θα παραμείνει σε καλή κατάσταση.

2. Το πρώτο ξέβγαλμα. Πριν χρησιμοποιήσεις τις πετσέτες για πρώτη φορά πλύνε τις μια φορά, έτσι ώστε να φύγει η όποια κόλα μπορεί να έχει βάλει ο κατασκευαστής από πριν.

3. Το μαγικό ξίδι. Χρησιμοποίησε μία κούπα λευκό ξίδι σε μια πλύση μαζί με το απορρυπαντικό μία ή δύο φορές τον μήνα, έτσι ώστε να εξαφανιστούν τα κάθε λογής κατάλοιπα που μπορεί να αφήνουν στα ρούχα το σαπούνι ή το μαλακτικό. Τα κατάλοιπα αυτά μαζεύονται το ένα στρώμα πάνω από το άλλο και δημιουργούν μια άσχημη αίσθηση. Το ξίδι με τη σειρά του διαλύει τα υπολείμματα αυτά στη στιγμή, αφήνοντας τις πετσέτες μαλακές και φουντωτές.

4. Σόδα η ισχυρή. Αν έχεις αντιληφθεί ότι μια πετσέτα έχει σκληρύνει πολύ τότε βάλε στο απορρυπαντικό μισή κούπα μαγειρική σόδα και πρόσθεσε στο ξέβγαλμα μία κούπα λευκό ξίδι. Αυτό, σημείωσέ το κυρίως για τις πετσέτες παραλίας, που λόγω του αλατιού της θάλασσας παρουσιάζουν έντονα σημάδια «κοκαλώματος».

5. Τέννις, παίζεις; Αν χρησιμοποιείς στεγνωτήριο, βάλε μία μπάλα του τένις μέσα, μαζί με τις πετσέτες σου. Όσο παράξενο κι αν ακούγεται, έχει αποτέλεσμα. Μια δοκιμή θα σε πείσει. ]

6. Πρόσεχε για να έχεις. Ό,τι και αν κάνεις όμως, θυμήσου ότι απαγορεύεται να βάζεις μία ολόκληρη πλύση πλυντηρίου μόνο με πετσέτες. Όταν βραχούν, βαραίνουν τόσο πολύ που θα κάνουν σίγουρα κακό στον κάδο του πλυντηρίου σου. Φρόντισε να τις μοιράζεις σε διαφορετικές «καζανιές» όπως έλεγαν και οι παλιές νοικοκυρές, μαζί με σεντόνια, μαξιλαροθήκες ή υφασμάτινες πετσέτες κουζίνας.

ΠΑΠΛΩΜΑΤΑ

Πως λειτουργούν και γιατί ζεσταινόμαστε

Το εσωτερικό των παπλωμάτων είτε αποτελείτε από πούπουλο, συνδυασμό πούπουλο και φτερού, ή συνθετικού υλικού λειτουργεί ως εξής: Το υλικό έχει τη δυνατότητα να συγκρατεί το ζεστό αέρα μέσα του και να αποβάλει το κρύο. Με τον τρόπο αυτό το σώμα μας που είναι σε επαφή με το πάπλωμα ζεσταίνεται. Ανάλογα τώρα με το υλικό της εσωτερικής γέμισης αλλά και το βάρος – ποσότητας ζεσταινόμαστε λιγότερο ή περισσότερο.

Τύποι παπλωμάτων

Εξωτερικό ύφασμα microfiber και γέμιση hollow fiber: Πάπλωμα πολύ ελαφρύ αλλά με όγκο. Αντιαλέργικό το οποίο αντέχει σε σκληρή χρήση και σε πολλά πλυσίματα στο πλυντήριο. Πάπλωμα σε ιδιαίτερη οικονομική τιμή.

Εξωτερικό ύφασμα βαμβακερό και γέμιση microfiber: Μαλακό και ελαφρύ πάπλωμα το οποίο αντέχει σε πολλά πλυσίματα στο πλυντήριο. Αντιαλεργικό πάπλωμα μεγάλης αντοχής.

Μάλλινο πάπλωμα: Φυσικό και υγιεινό προϊόν που ζεσταίνει χωρίς πολύ βάρος. Το μαλλί αναπνέει με το σώμα μας αποβάλλοντας την υγρασία στο περιβάλλον, προσφέροντας μας έναν ευχάριστο και ξεκούραστο ύπνο.

Πουπουλένιο πάπλωμα: Ελαφρύ φυσικό προϊόν που προσφέρει ευεξία και ευχάριστο ύπνο. Το υλικό της εσωτερικής γέμισης είναι από καθαρό πούπουλο χήνας με πρόσμιξη φτερού σε αναλογία που ξεκινάει από 50-50 ( 50% πούπουλο -50% φτερό ) ή 90-10 ( 90% πούπουλο -10% φτερό ).

Τα Togs

Η θερμική απόδοση ενός παπλώματος μετριέται σε togs. Το ιδανικό πάπλωμα για εσάς είναι αυτό που σας κρατά όσο ζεστούς επιθυμείτε κατά τη διάρκεια του ύπνου. Φυσικά αυτό μπορεί να αλλάζει ανά εποχή και ανάλογα με το μικροκλίμα της περιοχής που βρίσκεστε. Ο παρακάτω πίνακας μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε αυτό ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας.

Θερμότητα (Tog)        
 

Περιγραφή

4.5

Ιδανικό για το καλοκαίρι και ζεστά κλίματα

6
 

Ιδανικό για την άνοιξη και το φθινόπωρο

9
 

Για εκείνους που προτιμούν ελαφρώς περισσότερη ζεστασιά την άνοιξη και το φθινόπωρο

10.5
 

Για χρήση σε ήπιους χειμώνες

12
 

Για εκείνους που προτιμούν ελαφρώς περισσότερη ζεστασιά το χειμώνα

13.5
 

Για τις πολύ κρύες νύχτες του χειμώνα

 

 

Τι είναι το Microcotton

Μicrocotton είναι το εμπορικό σήμα για εξαιρετικής ποιότητας βαμβακερά νήματα, που αναπτύχθηκαν στην Ινδία. Η πετσέτα που είναι κατασκευασμένη από νήματα microcotton προσφέρει σε αυτόν που θα τη χρησιμοποιήσει βελούδινο άγγιγμα και υψηλή απορροφητικότητα. Χρησιμοποιώντας μια πετσέτα microcotton θα διαπιστώσετε πόσο μαλακή, ελαφριά και ταυτόχρονα ογκώδης είναι. Αλλά το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό της είναι η ικανότητα της να απορροφά το νερό ακαριαία. Δεν θα βρείτε πιο απορροφητική πετσέτα!! Αποτελέσματα από εργαστηριακές έρευνες απέδειξαν ότι μια πετσέτα microcotton έχει κατά 250% ταχύτερο ρυθμό απορρόφησης του νερού σε σχέση με μια συμβατική πετσέτα. Οι ίδιες έρευνες απέδειξαν επίσης το πόσο αντοχής είναι στα πλυσίματα χωρίς να "σκληραίνει" με την πάροδο του χρόνου.

Συνοψίζοντας αυτή τη μικρή παρουσίαση για τη πετσέτα microcotton θα τονίζαμε τα εξής: Απορροφητική, με "όγκο" χωρίς βάρος στοιχείο που σας προσφέρει βελούδινο άγγιγμα.

Τι είναι το βαμβακοσατέν

Ακούτε συνέχεια στα σεντόνια και σε πολλά υφάσματα ότι είναι βαμβακοσατέν. Πολλοί από εμάς συγχέουν το σατέν με το πολυέστερ ή το ακρυλικό. Παρακάτω θα προσπαθήσουμε με απλά λόγια να σας περιγράψουμε την έννοια του βαμβακοσατέν. Όταν λοιπόν αναφερόμαστε σε σατέν αναφερόμαστε στον τρόπο πλέξης του υφάσματος στον αργαλειό. Μιλάμε δηλαδή για ύφανση η οποία χρησιμοποιείται συνηθέστερα σε μεταξένια υφάσματα καθώς επίσης σε βαμβακερά και μάλλινα. Η σατέν ύφανση προσδίδει σε ένα ύφασμα απαλή και γυαλιστερή επιφανεια δινοντάς του μια πιο φίνα ύφη για αυτόν που το χρησιμοποιεί. Ουσιαστικά λοιπόν το βαμαβκοσατέν είναι ένα βαμβακερό ύφασμα το οποίο υφαίνεται με μια ιδιαίτερη τεχνική που ονομάζεται στην κλωστουφαντουργία σατέν ή sateen. Απο τα συνηθέστερα παράγωγα της σατέν ύφανσης είναι το σπασμένο σατέν, η ύφανση atlas με μπαλωμένα σημεία, το σατέν όψης υφαδιού με δύο βήματα, το σατέν σε αποχρώσεις, το ενισχυμένο σατέν και η ύφανση adria.

 

Copyright © 2024 KalogirouHome2 | Κατασκευή e-shop: Powersite

Visa Mastercard AMEX Discover